Huur- of verhuurbemiddeling

Vooral in deze tijd kiezen steeds meer mensen voor het (ver-)huren van een woning. Toch komen er al snel een aantal vragen zoals: Welke bedrag kan ik als huur vragen? Waar moet ik rekening mee houden, wettelijk en financieel gezien?

U heeft uw oude woning nog niet verkocht! Als dit langer duurt dan verwacht, gaan eigenaren vaak op zoek naar mogelijkheden om de dubbele lasten te drukken. Als mogelijke optie om de kosten te drukken komt al snel tijdelijke verhuur ter sprake. Is verhuur een oplossing tegen hoge lasten? Het tijdelijk verhuren van een te koop staande woning brengt risico’s met zich mee:

  • Een verhuurde woning is mogelijk lastiger te verkopen.
  • Betaalt de huurder op tijd?
  • Hoe gaat de huurder om met uw woning?
  • Heeft u toestemming van uw hypotheekverstrekker?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen?
  • U kunt de woning verkopen, hoe zit dat met de huurder?

Heeft u een huurder gevonden, dan heeft u uiteraard een huurovereenkomst nodig. In deze huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. Na tekening van deze overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. Zowel de huurder als de verhuurder dienen uitgebreid geïnformeerd te worden over zijn/haar rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.

Een vrijblijvend gesprek over huur en verhuur is altijd mogelijk, op afspraak ook in de avonduren.

Graag bekijk ik samen met u of huren / verhuren een gepaste optie is voor u.


Call Now Button